Återbruk by Buttons

Formgivaren Bea Szenfelds bidrag till utställningen Buttons by heter Harlequin.
Formgivaren Bea Szenfelds bidrag till utställningen Buttons by heter Harlequin.

Jag tycker att det här med Button är en ganska kul greja. Möbelproducenten Mitab lät ju tidigare i år duktiga gruppen Form us with love göra en spillbitsmöbel som med rätta blivit haussad. Gruppen ligger bakom hela formgivningen av möbeln, men de har alltså också kryddat till den med en Spare Part Edition. Idén är bra ur många perspektiv – spillbitar som bara skulle kastas tas nu omhand och av dessa blir det ny möbel. Återbruk på ett snyggt sätt. Och eftersom det är en bra idé och ett bra företag som lanserar den blir det hela omtalat och creddigt.

Nu ett par månader senare är man liksom inne på återbruk av återbruket på något vis – eller ska man kanske istället säga att man återanvänder sig av det lyckade konceptet kanske? Hur som helst, så har man nu låtit fem intressanta personer göra sin egen pallmöbel. Och så vips – så kan man också få till en utställning! För jag precis som många andra är säkert nyfikna på hur formgivare Bea Szenfeldt, inredare Isabelle Halling Mc Allister, Kulturhusets VD Erik Sjöström och trendspanaren Stefan Nilsson alla fixat ihop sin egen Button. Utställningen visas på Hotell Malmen på Söder i Stockholm från 27 augusti till 21 september. Jag ska definitivt gå och kolla in alla, mest nyfiken är jag på Mormor was here av Isabelle Halling Mc Allister, som lär bestå av grytlappar och virkade dukar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *