Eco Now på Kistamässan

På www.econow.se går det att se programmet och utställarna på den pågående miljömässan Eco Now i Stockholm. (www.econow.se)
På www.econow.se går det att se programmet och utställarna på den pågående miljömässan Eco Now i Stockholm. (www.econow.se)

Just nu pågår ”världens viktigaste mässa” på Kistamässan i Stockholm. Eco Now samlar företag, föreläsare och organisationer som alla arbetar aktivt för bra miljöval.  Här går det att gå på modevisningar, köra el-bil, prova vin i ecobaren, lyssna på föredrag och träffa organisationer. Shoppingen är grön och innebär bara miljövänliga val. Mässan anordnas för första gången, och målet är att ”skapa marknadens främsta kommunikationsverktyg av miljövänliga tjänster, produkter och projekt.” Det handlar om att inspirera till en mer hållbar konsumtion och livsstil gentemot konsumenter, och en mer hållbar och medveten produktion bland företag och offentlig sektor.

Vår övertygelse är att stora förändringar måste ske för att föra vår planet och vårt leverne i balans, och att dessa förändringar måste börja ske nu. Detta kan i många fall innefatta en omvärdering av vårt konsumtionssamhälle och moderna livsstil. Eco Now är politiskt  obundet och eftersträvar att inte göra några egna påstående eller ta ställning i ämnen som är föremål för debatt, annat än att vi är övertygade om att vårt klimat och vår framtid är allvarligt hotat, säger man från mässans håll.

Mässan pågår till och med söndag 22:a. Och du, en kul grej om du är på väg dit – samåk! Kolla in tjänsten Samtrip innan du tar bilen! (t-banan funkar ju också alldeles utmärkt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *