Kulinara; nytt från Hanna Werning

Kulinara heter Hanna Wernings nya serie för Rörstrand, inspirerad av svenska smaker. (Foto Rörstrand)
Kulinara heter Hanna Wernings nya serie för Rörstrand, inspirerad av svenska smaker. (Foto Rörstrand)

Hanna Werning fortsätter att producera som sjutton för Rörstrand, effektivt och alltsom oftast mycket stilsäkert. Denna serie, Kulinara, är inspirerad av den svenska skogen och trädgårdslandet, våra årstider och vad vi skördar genom året.

Kulinara består av åtta delar; skålar i olika storlekar, en tallrik, en burk med lock och en bricka. Visst slår väl mönstret an en nostalgisk sträng av 50-tal? Fina former, rejäla mönster – lingon, blåbär, hjortron, gräslök, persilja och pepparrot –  och fina delar tycker jag. Kulinara lanseras i butikerna i september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *