Vårnyheter från Marimekko

Marimekkos vårkollektion taikamylly
Serien Taikamylly av Sanna Annukka, vårnytt från Marimekko (Foto www.marimekko.fi)
Vårnytt från Marimekko
Serien Taikamylly av Sanna Annukka, vårnytt från Marimekko (Foto www.marimekko.fi)

Jag såg att Marimekko släppt sina vårnyheter för ett tag sedan, en hel del nya tyger som är intressanta. Jag blev mest förtjust i Sanna Annukkas serie Taikamylly, med inspiration från det finska nationaleposet Kalevala. Tydligen handlar det hela också om Väinämöinen, huvudkaraktären i Kalevala och hur han spelar på sin kantele, gjord av ett fiskkäkben…ja det här med storytelling, säger jag bara. Men samtidigt är det liksom som att jag plötsligt kan se hur Väinämöinen springer omkring här och flöjtar på, eller nåt. Och jadå det ska också finnas en magisk kvarn här någonstans, och en magisk fisk som svalt lite eld. Det låter konstigt när man översätter det från engelskan, kanske funkar det bättre på finska?

Eeh…Eller så tittar man bara på mönstren och typ tänker inte så mycket på det hela. Fint är det iallafall tycker jag, hur funkar det för dig? Titta på hela Sanna Annukkas serie här.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *