Stoppmöbeln Folke

Mattias Rask från möbeldesignprogrammet på Malmstens har gjort den här fina stoppmöbeln. Fantastiskt foto också! Bilderna har jag fått från Mattias Rask.
Mattias Rask från möbeldesignprogrammet på Malmstens har gjort den här fina stoppmöbeln. Fantastiskt foto också! Bilderna har jag lånat av Mattias Rask.

Jag fick ett mejl från möbeldesignprogrammet på Malmstens, studenten Mattias Rask ville göra mig uppmärksam på sin stoppmöbel. Är den inte fantastisk? Han berättar att de tillsammans med skolans tapetserare tagit fram en rad spännande stoppmöbler, och här presenterar han alltså sin möbel Folke.

Jag har  i min möbel ”Folke” hämtat inspiration från svensk folkkultur där jag har försökt att sammanföra de väderbitna ladugårdsväggarna och våra vackra folkdräkter i en modernare form. Min önskan då jag skapade denna dagbädd/bänk var att den skulle ge värme och taktilitet i många av de sterila kontorslandskap som finns runtom i landet och att den skall påminna oss om en svensk hantverks- och folkkultur.

Mattias Rask möbel med inspiration från
Mattias Rask möbel med inspiration från folkkulturen. Bilden har jag lånat av Mattias Rask.
Bilden lånad av Mattias Rask.
Bilden lånad av Mattias Rask.

Ja, det finns väl inget mer att tillägga? Vilken spännande uppgift, och vilket strålande resultat! Tack för tipset Mattias.

1 comment

  1. Tack för en fin sida och inte minst för denna vackra möbel!!

    Lycka till Mattias m ditt fortsatta skapande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *