Adventspyntat – det barnvänliga granalternativet

Många i min närhet har ojat sig över om det verkligen är så klokt att ha julgran när man har en 16 månader gammal nyfken en i familjen. Och huruvida det är så smart att ha gamla ärvda julgranskulor i granen. Jag har fått min mormors alla vackra klassiker – en underbar samling som jag är oerhört rädd om. Därför blev det idag dags för en gren med dyrgriparna i! Hur barnvänligt som helst.

Grenen hämtade jag runt hörnet typ i parken, en del putsande och fejande senare och en mängd tålamod med fiskelina så hängde grenen där redo för pyntandet. Nu kan vi ha smällkarameller, halmbockar och annat oömtåligt i granen. (Jadå, visst har vi julgran också!)

Glad tredje advent!

UPPDATERING: dessvärre har nu min gren börjat sloka! Eländes! Jag blev alldeles ledsen när jag kom hem och såg grenen igår, nu är den inte alls lika fin som på bilden. Gissningsvis måste jag staga upp med mer fiskelina…om du gör en sådan här själv, se till att ha en riktigt torr gren tror jag. Jag är för ivrig och för otålig att jag inte tänkte på det.

4 comments

  1. Vilka vackra julgransprydnader! Själv har jag bara en ärvd kula kvar efter att julgranen välte för några år sen så… mycket smart idé måste jag säga!

  2. Ah…det där skulle mina föräldrar gjort så hade vi räddat några av klenoderna…hundar och katter är inte heller helt granvänliga har de upptäckt. Dock finns en exakt likadan kula som du har kvar, den ellipsformade med lila, orange och gröna ränder… =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *