Nya handdukar från non stop design

Lena Håkanson gör nytt av gammalt. Här syns hennes tryck på hemvävda återanvända linnehanddukar. (bild lånad från www.nonstopdesign.se)Lena Håkanson med sitt företag non stop design kom till Formex med en ny kollektion handdukar. 100% återvinning i limited edition och 100% ekologisk bomull skriver hon själv om de två olika delarna i kollektionen. I den ena har hon tagit vara på gamla textilier – handdukar handvävda av handspunnet garn ofta broderade med monogram. Med Lena Håkansons tryckta mönster får handdukarna nytt liv. Kollektionen är begränsad till 250 exemplar, varje handduk är unik. Dessa handdukar blev också nominerade till Formidabelpriset.

Den andra delen av handdukskollektionen har Lena Håkanson tagit vara på sin mormors mors syster Almas trasmattor i rosengång. Mönstret på mattorna har hon använt till screentrycksmönstret hon kallar ”trasmatta”. Trasmatta är handtryckt på kökshanddukar i ekologisk bomull och finns i fem färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *