Trä- och kvisttema ger skogskänsla hemma

Tack vare bloggaren Danielle de Lange och bloggen The Style Files fick jag mig en intressant trendspotting till livs igår. Hon har hittat en rad formgivare som på lite olika vis satsat på trä – och då menar jag verkligen trä som i…ja, grenar, kvistar och stockar. Se själv, här är hennes inlägg>>

Som hon dessutom följde upp idag med en äkta DIY – såga och limma och simsalabom så är lilla sideboard:et ditt! Vackert bloggat säger jag.

Nå jag blev så i gasen över själva det stiligt övergripande trä- och kvisttemat i hennes inlägg, att jag nästan glömmer att nämna i detalj det jag verkligen gick igång på igår: Kolla in tapeten!

Som du givetvis kan göra själv – halleluja! Jag tycker det blev riktigt snyggt så, men frågan är förstås hur länge man tycker att det är coolt och exakt när ögonblicket kommer då man egentligen tycker att det påminner rejält om den där träpanelen i bastun, bara i lite annan form…The Style Files länkar till Martha Stewart, och det är därifrån både bild och inspiration kommer.

2 comments

 1. Hej,

  Jag är intresserad av er (m stewarts) bild på ”träpanelen” för vår tidnings räkning. Tidn. ifråga heter Vårt nya hem och pysslar med inredning och design.
  Har suttit i flera timmar och försökt hitta en kontaktadress till både martha stewart och er – helt utan resultat, vilket är aningens märkligt.

  Jag undrar om det finns någon möjlighet för er att kontakta mig och berätta hur jag ska bära mig åt för att få kontakt med någon som kan hjälpa mig ang. denna bild. Hur har ni fått den t.ex?

  Jättetacksam för svar! Ha en trevlig dag!
  Vänliga hälsniingar Eva Juhlin-Dannfelt

 2. Hejhej Eva,
  Bilden hittar du på http://www.marthastewart.com, som jag hänvisar till i bildtexten (klicka på bilden så kommer den fram) och i mitt inlägg. ( här har du länken om den inte poppar uppp hos dig i mitt inlägg: http://www.marthastewart.com/portal/site/mslo/menuitem.3a0656639de62ad593598e10d373a0a0/?vgnextoid=df99af6d73ab9110VgnVCM1000003d370a0aRCRD&vgnextfmt=default

  http://www.marthastewart.com finns det en kontaktsida: http://www.marthastewart.com/contact-us?rsc=footer

  Och ett formulär där man kan mejla Martha direkt:
  http://www.marthastewart.com/portal/site/mslo/menuitem.4af27a8e9e64e1611e3bf410b5900aa0/?vgnextoid=25b2cd0fc8b40110VgnVCM1000003d370a0aRCRD&vgnextchannel=25b2cd0fc8b40110VgnVCM1000003d370a0aRCRD&vgnextfmt=default&rsc=leftnav&lastnavigatedchannel=e54acd0fc8b40110VgnVCM1000003d370a0aRCRD

  (oj vilken lång länk!) Sajten själva hänvisar till Martha Stewarts Livingmagasin, hon har ju en hel uppsjö av olika tidningar, tv-program och sajter, frågan är om hon själv har koll på allt…jag skulle nog satsa på att klicka mig fram till ansvariga från just Living-magasinet istället.

  När jag bloggar följer jag någonslags allmän överenskommelse om att fråga om publiceringslov så långt det går, och alltid alltid alltid!- redovisa källan. I det här fallet är bilden lånad från Martha Stewart utan att jag fått okej direkt från hennes sajt, och det är såklart inte helt korrekt. Jag kan dock leva med detta eftersom jag tänker att jag redovisat varifrån jag lånat bilden och den ingår i det sammanhang jag skrivit om, man kan också klicka sig vidare till fler ställen där den är publicerad, så för Martha Stewart och co är det väl fin reklam. Men detta är såklart en gråzon. (och skulle Martha Stewrt mejla mig skulle jag böja mitt huvud i skam och erkänna mig skyldig)

  I mitt jobb som nyhetsredaktör skulle jag mejla sajten och fråga om en högupplöst bild för tryck, eftersom den här bara är en lågupplöst webbvariant. Eftersom jag då representerar en tidning skulle jag utgå ifrån att jag får betala för bilden. (Jag jobbar på tidningen Hemslöjden, Kurbits är min egen privata blogg)

  Om du går in på Om kurbits här på bloggen hittar du min mejladress mitt på sidan, frida (at) kurbits.nu. Den är lite kryptiskt utskriven eftersom jag inte vill att några spamrobotar ska hitta adressen och hitta på otyg.

  Lycka till med din bildjakt!
  /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *