Dagens eko: sitt vackert

Boken 100 sätt att rädda världen av Johan TellSlöjden är grön, skön och vänlig – mot slöjdaren, konsumenten och jorden förstås. Det är ingen nyhet för den som tar sitt material i skogen eller ger gamla textilier nytt liv. För oss övriga kan Johan Tell och hans bok 100 sätt att rädda världen vara en bra vägvisare och guide för den gröna designkonsumenten.

Jag håller på att fundera på hur vår balkong ska fixas till. Och surfar därför på utemöbler…här är dagens eko:

Sitt vackert. Välj utemöbler av trä istället för plast. Välj svensk fur, al eller ek istället för långväga fraktad regnskog. Om du likväl föredrar ett importerat, tropiskt träslag, se till att det är miljömärkt. Det innebär ingen garanti, men chansen är större att du inte bidrar till att regnskog skövlas.

Fortsättning följer i utemöbelsdjungeln!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *