Väskan heter Carga

Cargabag i återvunnen filt.Jag har skrivit om den filtade Cargaväskan i Hemslöjden tidigare, och upptäckte idag att den argentinske arkitekten Mauro Bianucci, som ligger bakom väskkollektionen, nu också givit sig på att göra den i läder. Intressant produktutveckling, men jag är nog fortfarande svag för den filtade varianten.

Det är nästan som en liten saga: Bianucci hade lite filt liggandes från ett tidigare projekt och behövde själv en arbetsväska. Han snodde ihop Cargaväskan och gick till jobbet nästa dag. Kollegor föll som furor för väskan och beställde på löpande band, och vips var företaget Cargabags fött. Bianucci, som själv bor i New York kunde inte klara att själv tillverka alla väskor, idag görs istället hans kollektion i Argentina – fortfarande i återvunnen filt från Brasilien, ekoläder och enkla aluminiumnitar. Mauro Bianucci berättade också för mig att den argentinska arbetskraften får ordentligt betalt. Ekoreko och fair trade. Hur bra som helst.

Hur väskan i läder görs vet jag däremot inte, kanske är den inte fullt lika intressant, eller? Kolla in Cargabags själv och se. Vad tycker du?

1 comment

  1. Hans väskor är oerhört fina.
    Köpte Carga 03, weekend bag, tidigt förra året och nu i veckan får jag hem Carga 02, messenger bag 🙂

    Har inte stött på någon människa på stan i Sverige som gått rundor med en liknande väska. Alla blickar dras av förundran till väskan när man passerar på trottoaren.

    /Ola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *