Vad är konst?

Till min förtjusning såg jag häromdagen i DN kultur att konstnären Marianne Lindberg De Geer inte bara ställer frågan vad konst är, utan också besvarar den med inte mindre än 31 punkter. Känner att jag måste delge några av dem:

”Konst bara gör man, den sitter i handen, i kroppen, i känslan.” ”Konst är heminredning. Färgerna ska harmoniera med hemmet.” ”Konst är fantastiskt och allt är möjligt.” Konst i rondeller eller i trappuppgångar etc fungerar som landmärken som gör det lättare att hitta.” ”Om konsten bär sig, publiken kommer och köper, då är det konst (moderaterna).” ”Konst kan verka produktionshöjande genom att minska stressen och öka harmonin på sjuikhus, kontor och industrier.”

Ja, det finns gott om guldkorn i hennes debattinlägg. Mest relevant här är nog punkt nummer 14: ”Konst är all skapande verksamhet som till exempel hemslöjd och konsthantverk.” Hear hear.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *