Nytt stipendium: Årets förnyare 2018

Föreningen för Svensk Hemslöjd lanserar utmärkelsen Årets förnyare 2018. Det är ett nytt nytt instiftat stipendium riktat till studenter och de som nyligen avslutat sina kreativa/konstnärliga studier. Föreningen söker framtidens slöjdare, formgivare eller konsthantverkare – du får vara verksam i vilka material och tekniker du vill och du söker med ett av dig utvalt verk. Är det du eller någon du känner?

I utmärkelsen ingår ett stipendium på 5 000 kronor, ett mentorskap och en utställningsplats i föreningens butik, Svensk Hemslöjd i Stockholm. Det är ett riktigt roligt uppdrag att arbeta med, jag och Åsa Kax som båda sitter med i föreningens styrelse har lobbat fram detta för att dels uppmärksamma föreningen i nya sammanhang, dels för att arbeta för att yngre hantverksförmågor ska kunna komma in i branschen.

Kreativitet behövs alltid och det här är ett sätt att stötta nya unga stjärnor. Nästa år fyller Föreningen för Svensk Hemslöjd 120 år och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att dundra in i ett så anrikt jubileumsår.

Läs mer om hur du ansöker här >> 

Och sprid gärna ordet till dem du tror kan vara intresserade av detta! Senast 15 juni behöver vi ha in ansökningarna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *