Boksläpp: Sticka mönster av Ann-Mari Nilsson

Kolla in, mer stickning! Häromdagen skrev jag om projektet #delavantar – här är något ytterligare för alla stickfans därute. Ni som var på vävmässan och bokmässan har säkerligen sett höstens första utgivning från Hemslöjdens förlag – den efterlängtade boken från mönsteresset Ann-Mari Nilsson.

 

Mönsterstickning av Ann-Mari Nilsson, som släpper sin nya bok Sticka mönster i höst. Ta chansen att träffa henne på Svensk Hemslöjd i Stockholm på torsdag. (Foto Thomas Harrysson)
Mönsterstickning av Ann-Mari Nilsson, som släpper sin nya bok Sticka mönster i höst. Ta chansen att träffa henne på Svensk Hemslöjd i Stockholm på torsdag. (Foto Thomas Harrysson)

På torsdag finns hon på plats på Svensk Hemslöjd för att berätta mer om boken. Tillsammans med Lotta Ahlvar pratar hon också mode och stickning, missa inte det om du är i närheten! 18.00 på Norrlandsgatan 20 hittar du samtalet och boken.

Mönsterstickning ur Ann-Mari Nilssons bok Sticka mönster. (Foto Thomas Harrysson)
Mönsterstickning ur Ann-Mari Nilssons bok Sticka mönster. (Foto Thomas Harrysson)

Ann-Mari Nilsson bjuder på 90 mönster i flerfärgsstickning med lyfta maskor, ytmönster och traditionell mönsterstickning. Och här finns också mössor, vantar eller större plagg, alla i karaktäristiska mönsterblandningar. Boken innehåller 48 mönster med lyfta maskor, 24 varianter på ytmönster och 15 mönster med klassisk mönsterstickning.

Mönsterstickning, Ann-Mari Nilsson. Ur boken Sticka mönster, Hemslöjdens förlag. (Foto Thomas Harrysson)
Mönsterstickning, Ann-Mari Nilsson. Ur boken Sticka mönster, Hemslöjdens förlag. (Foto Thomas Harrysson)

Är du nyfiken på Ann-Mari Nilsson så kan jag berätta att hon är utbildad industridesigner från Beckmans, hon har arbetat bland annat med Katja of Sweden och Marc O’Polo. Detta är hennes tredje stickbok på Hemslöjdens förlag.

Lyfta maskor. (Foto Thomas Harrysson)
Lyfta maskor. (Foto Thomas Harrysson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *