Hälften så stor blir bättre för miljön

Jag träffade Jacob och Hanna Bruce från Växbo Lin förra veckan på Formex, och de berättade bland annat om den halva servetten de varit med och tagit fram – smart produktutveckling tänker jag när jag hörde samarbetets grundidé:

De flesta gäster viker servetten på mitten innan den läggs i knät. Varför inte göra en servett som är hälften så stor och därmed tar mindre plats i tvättmaskinen och är bättre för miljön? Självklart i 100% linne som har lång hållbarhet och är helt återvinningsbar när den väl gjort sitt.

Restaurang Volt och Växbo Lin i samarbete - en avlång servett sparar plats i intim restaurang och i tvättmaskinen. (Foto Växbo Lin)
Restaurang Volt och Växbo Lin i samarbete – en avlång servett sparar plats i intim restaurang och i tvättmaskinen. (Foto Växbo Lin)

Idén och beställningen till den smalare servetten kommer från Restaurang Volt i Stockholm och dess grundare Johan Bengtsson, linneservetten från Växbo mäter 25 x 50 centimeter och om du vill ha den i knät får du antingen besöka Volt, eller ta dig till Växbo Lins webb, där den finns till försäljning. Servetten är kypertvävd i oblekt lin, något som ju Växbo Lin är proffs på.

Vävd i kypert i naturfärgat 100%-igt lin, tillverkad i fabriken i Växbo. (Foto Växbo Lin)
Vävd i kypert i naturfärgat 100%-igt lin, tillverkad i fabriken i Växbo. (Foto Växbo Lin)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *