Faig Ahmed kommer till Textilmuseet!

För en tid sedan berättade Textilmuseet i Borås att ingen mindre än Faig Ahmed kommer att ställa ut på museet. Och det snart! Redan 6 maj öppnar hans första separatutställning i Norden. Faig Ahmed är konstnär och skulptör från Azerbajdzjan och arbetar främst med mattor och vävning.

Hans sätt att använda de traditionella vävarna och mönstren för att förvandla dem och bearbeta om dem har blivit mycket uppmärksammade de senaste åren och jag tycker att han är så oerhört spännande i sättet att blanda traditionella uttryck med samtida symboler.

Virgin, verk av Faig Ahmed, som är aktuell med en separatutställning på Textilmuseet i maj, superspännande! (Foto Fakhriyya Mammadova)
Virgin, verk av Faig Ahmed, som är aktuell med en separatutställning på Textilmuseet i maj, superspännande! (Foto Fakhriyya Mammadova)

Utställningen heter Ekvation och pågår fram till 24 september, så i vår och sommar är vi många som får vallfärda till Borås. En extra spännande tvist på utställningen är att han vistats i Sverige under 2016 och därmed inspirerats och fördjupat sig i den nordiska mönstertradtionen, jag är mycket nyfiken på om och hur det kan ta sig uttryck i hans spännande mönstervärld.

Coherency, av Faig Ahmed.( Foto Faig Ahmed)
Coherency, av Faig Ahmed.( Foto Faig Ahmed)

Här är endast ett par exempel på hans tidigare arbeten, se mer på hans sajt! 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *