Yarn-o-polis i Los Angeles

Besöker ni Los Angeles, ta er till Grand Central Market och kolla in den här senaste installationen från YBLA, Yarnbombing Los Angeles. De kallar taggningen Yarn-o-polis, med syftning till grekiskans ord polis för stad, stat, medborgare. Med det stora projektet, där över 100 virkare och stickare bidragit, vill man dra uppmärksamhet till den tid då den här marknaden och det geografiska området Downtown Los Angeles hade sina glansdagar.

Grand Central Market i Donwtown i Los Angeles har blivit intaggad i garn i Yarnbombing Los Angeles senaste projekt, Yarn-o-polis. (Foto Martha Benedict 2014)
Grand Central Market i Donwtown i Los Angeles har blivit intaggad i garn i Yarnbombing Los Angeles senaste projekt, Yarn-o-polis. (Foto Martha Benedict 2014)

Detta är vad de berättar för mig, jag har ingen relation till Los Angeles och det här området, men jag gillar medborgarkraften i projektet, YBLA är som vanligt duktiga på att bjuda in stickare och virkare från hela världen i sina projekt. Här också. Läs mer om projektet här, och här finns det en massa fler bilder om ni vill titta närmre. Fram till mitten av januari finns garntaggningen på plats.

Över 100 deltagare har bidragit med virkade och stickade rutor till projektet Yarn-o-polis. (Foto Martha Benedict 2014)
Över 100 deltagare har bidragit med virkade och stickade rutor till projektet Yarn-o-polis. (Foto Martha Benedict 2014)
Garngraffiti av Yarnbombing Los Angeles. (Foto Martha Benedict 2014)
Garngraffiti av Yarnbombing Los Angeles. (Foto Martha Benedict 2014)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *