Brodera ett vallöfte

...tryck ner den i hens kvavajficka som en markering och uppmaning och att förvandla löftet till politisk praktik. (Foto Robin Prime/Craftivist Collective)

Så här i valtider kanske brittiska Craftivist Collectives kampanj Don’t blow it kunde vara något för broderisugna som vill påverka politiskt? Antingen som påtryckning inför själva valet, eller som en påminnelse om valets löften längre fram i höst, vinter eller vår.

Kampanjen går till så att du broderar ett vallöfte som du är extra engagerad i på en näsduk, stämmer träff med din lokala politisker som givit löftet, och stoppar ner näsduken i hens bröstficka (nu utgår vi från att alla politiker har kavaj, så eventuellt måste du improvisera på den punkten).

Brodera din politikers vallöfte på en näsduk, stäm träff med densamma och... (Foto Robin Prime/Craftivist Collective)
Brodera din politikers vallöfte på en näsduk, stäm träff med densamma och… (Foto Robin Prime/Craftivist Collective)

Genom att lämna över ditt broderade budskap manar du till uppmärksamhet till din lokala politiker, att du stödjer densamma, men att du också håller lite koll och förväntar dig att löftet ska omvandlas i praktisk handling.

Don’t blow it är en kampanj som Craftivist Collective genomfört och marknadsfört som ett konkret sätt att vara eller hålla sig á jour med vad som händer i det politiska landskapet i närmiljön. Förstås funkar det också om du, som sagt så här i valtider, också vill eller får möjlighet att ta ut svängarna till rikspolitikplanet.

...tryck ner den i hens kvavajficka som en markering och uppmaning och att förvandla löftet till politisk praktik. (Foto Robin Prime/Craftivist Collective)
…tryck ner den i hens kvavajficka som en markering och uppmaning och att förvandla löftet till politisk praktik. (Foto Robin Prime/Craftivist Collective)

Läs mer om Craftivist Collectives tankar om kampanjen här. Sätt igång, bli en craftivist, använd dina händer för att förmedla din röst! Om du väntar ett par dagar finns min bok Gerillaslöjd ute på marknaden som berättar mer om dessa ämnen och tankar. Sarah Corbett från Craftivist Collective är bland annat intervjuad.

Sarah Corbett, här snuvig, står bakom kampanjen och Craftivist Collective. (Foto Robin Prime/Craftivist Collective)
Sarah Corbett, här snuvig, står bakom kampanjen och Craftivist Collective. (Foto Robin Prime/Craftivist Collective)

1 comment

  1. Kanske en liten guld säkerhets nål på tröjan eller kardborre på jeansen?
    Risk för polisanmälan om man gräver i bakfickan !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *