Mönstervärld med fin färgskala

Mer mönsternyheter, det var som sagt något som jag slogs av på Formex, att alltfler produkter får mixade mönster och färg. Det gör mig glad. Det här är Lina Johanssons mönstervärld, och hennes färgskala är åt det pastelliga 50-talshållet, via lite 70-talsnaivt, samtidigt som det finns något kittlande 80-tal över nyanserna i växterna och bladen, jag gillar det.
Själva mönstren är varvat rena enkla med 50-talsflirt och organiska motiv med växter och blad. Affischer, kuddar och plastmattor finns i produktionen.
Lina Johanssons produktion - kuddar, affischer och plastmattor. Jag gillar särskilt skogsmotiven och plastmattorna. (Foto Lina Johansson)
Lina Johanssons produktion – kuddar, affischer och plastmattor. Jag gillar hennes olika färgskalor. (Foto Lina Johansson)
Lina Johansson är utbildad textildesigner men arbetar också med grafisk form och illustrationer, hon berättar att just mönsterskapandet och upprepandet i bilderna intresserar henne. Hon skickar mig en länk där hon beskriver hur ett av hennes mönster växer fram, kolla in, roligt att få följa med till ritbordet!
Fin affisch! Den heter skogspromenad och man fattar ju varför. (Foto Lina Johansson)
Fin affisch! Den heter skogspromenad och man fattar ju varför. (Foto Lina Johansson)
Alla hennes produkter produceras i Sverige, läs mer om Lina Johansson och hennes tillverkning här.
Mönstret Motvalls, Lina Johansson. (Foto Lina Johansson)
Mönstret Motvalls, Lina Johansson. (Foto Lina Johansson)

2 comments

  1. Tack för tipset, vad mycket fint! Jag diggar speciellt platsmattorna – och postern med fågeln, men vi behöver verkligen inte fler posters hemma just nu… Hm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *