Créme de la Créme på höjden

Jag träffade på Ida Överby som framgångsrikt driver företaget Créme de la Créme. Ni känner säkert igen hennes porslinsfat och porslinskronor? Hon startade företaget för 2,5 år sedan, och det finns nog kanske inte många tips- och inredningstidningar som inte haft med sätt att bygga kakfat i nivåer av gamla porslinstallrikar själv därhemma de senaste åren.

Det är precis vad Ida gör, och när hon startade var det nog bara hon som höll på. Själva företeelsen är väl kanske inte unik i sig, men det har sannerligen gått inflation i tårtfat i nivåer de senaste åren och Ida var tidigt ute.

Bakom företaget Créme de la Créme finns Ida Överby. Våningsfaten har blivit hennes signum, men en hel del andra produkter finns också med i hennes monter på Formex. (Foto Kurbits)
Bakom företaget Créme de la Créme finns Ida Överby. Våningsfaten har blivit hennes signum, men en hel del andra produkter finns också med i hennes monter på Formex. (Foto Kurbits)

Vi pratar en stund om det där i hennes monter på Formex, det finns ju något gentilt som heter att kopiering är den bästa sortens komplimang eller något i den stilen. Ida konstaterade mycket sakligt att hon koncenterar sig på att jobba så hantverksskickligt hon bara kan, med noga utvalda material och att det är där hon kan konkurrera. Och så är det bra med den saken.

Ida Överby, Créme de la Créme. (Foto Kurbits)
Ida Överby, Créme de la Créme. (Foto Kurbits)

Jag får också veta att hon gör en runda någon gång i veckan, hon har sina favoritloppisar och second handaffärer som hon återkommer till och köper sitt material. Hon betonar att det alltid är second hand-porslin hon använder, och att det förstås finns en återbrukstanke med det.

Nytt som hon har med sig till den här mässan är de supersmarta och mycket fina väggknopparna, som tillsammans i olika storlekar verkligen visste att pryda en vägg, eller hur? Smart idé! Ida berättar också att hon nyligen även samarbetat med illustratören Josephine Nicander, där Ida står för själva våningsfaten i gamla tallrikar, Josephine har gjort illustrationer som bränts på dem. Mycket fint samarbete tycker jag.

Tallrikar i olika storlekar blir till hängare av fina saker, eller bara en stilig väggdekoration. (Foto Kurbits)
Tallrikar i olika storlekar blir till hängare av fina saker, eller bara en stilig väggdekoration. (Foto Kurbits)

 

Ljuskronor i mässings- eller kopparstomme. Maffiga, eller hur? (Foto Kurbits)
Ljuskronor i mässings- eller kopparstomme. Maffiga, eller hur? (Foto Kurbits)
Créme de la Créme i samarbete med illustratören Josephine Nicander. (Foto Kurbits)
Créme de la Créme i samarbete med illustratören Josephine Nicander. (Foto Kurbits)

 

2 comments

  1. Verkligen roligt att Créme de la Crémes produkter utvecklas hela tiden, att det inte stannar vid våningsfaten och att även dessa får en ny design. Jag är verkligen imponerad av Idas jobb! Ljuskronorna är helt fantastiska och vad roligt det måste vara att pussla ihop de höga ljusstakarna.
    Charlotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *