Kolla in den avundsjuka curatorn!

Det här är ungefär världens smartaste idé för en blogg, kolla in The Jealous Curator så får ni se. Bloggens curator visar upp och skriver om saker som inspirerar henne – och gör henne avundsjuk. Briljnt. Så här förklarar hon sin idé:

”There is one moment, in the first few seconds, when you look at a piece of art and know that you love it. It’s the moment when, if you’re an artist yourself, you look at it and feel a rush of uplifting inspiration… and total soul-crushing jealousy all at the same time. It’s when you walk away thinking, “Damn, I wish I thought of that.”

The Jealous Curator är avundsjuk på begåvade Katrien de Blauwer, det här är en del av Jealous Curators collage. (Foto The Jealous Curator)
The Jealous Curator är avundsjuk på begåvade Katrien de Blauwer, det här är en del av Jealous Curators collage. (Foto The Jealous Curator)

Jag som ägnar oerhörda mängder surfandes hamnar nu och då i den känsla hon beskriver – men jag är ju precis som den avundsjuka curatorn tillåten att blogga om det, tack och lov. Nätet är fullt av människor som är så oerhört talangfulla och smarta – det är en fröjd att hitta er alla och det är nog det som är min egen drivkraft när jag bloggar.

The Jealous Curator har funnits i fyra år, och det har blivit en hel del poster hittills. Kolla in konceptet och förstås – alla briljanta begåvade och kreativa människor som hon är avudsjuk på!  Just dessa bilder kommer från posterna om Magda Sayeg (inläggets topp) Katrien de Blauwer och Samantha Robinson. Som ni se består varje inlägg av fina bildcollage, som jag alltså tagit delar av här.

Samantha Robinson har en post på The Jealous Curator, just för att hon gör något som är avundsvärt. Också detta är en del av inläggets collage. (Foto The Jealous Curator)
Samantha Robinson har en post på The Jealous Curator, just för att hon gör något som är avundsvärt. Också detta är en del av inläggets collage. (Foto The Jealous Curator)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *