Viltra inspireras av kulturarvet

Det är en händelserik vecka, då återförsäljarmässan Formex dundrar igång på torsdag. Mejlkorgen formeligen översköljs av smarta duktiga formgivare som pockar på uppmärksamhet med nya fina produkter. Som Viltra Designstudio till exempel.

Kolla in Hanna Dalrots och Erik Westerdahls produkter, det är alltså dem som ligger bakom företaget Viltra. Grafisk design med inspiration av svenskt kulturarv.

Servett från svenska Viltra, som gör grafisk design med inspiration från svenskt kulturarv. Här deras tolkning av Delsbosömmen. (Foto Bodil Bergqvist)
Servett från svenska Viltra Designstudio, som gör grafisk design med inspiration från svenskt kulturarv. Här deras tolkning av Delsbosömmen. (Foto Bodil Bergqvist)

Jag har skrivit om dem förr, i samband med förra årets Formexmässa. Företaget bildades 2010, och de har växt sedan dess, kollektionen av dalahästar, hus och natur har utökats med bland annat en serie kökshanddukar i Delsbosöm, mycket fint! Sånt här blir jag glad av.

Viltras produkter rör sig i svensk tradition. (Foto Bodil Bergqvist)
Viltras produkter rör sig i svensk tradition. (Foto Bodil Bergqvist)

Alla produkter tillverkas i Sverige och det är välgjort, stillsamt och eftertänksamt. Miljöbilderna är helt nya och anspelar såklart på det Viltra inspireras av och står för. De är stylade av Frida Ramstedt. Mycket bra det också.

Det var veckans första inlägg, tekniken är fortfarande något skakig här bakom kulisserna.  Vi har jobbat med det hela och förhoppningsvis ska det fungera nu – en hel del designnyheter är ju att vänta de närmsta dagarna, häng med!

Delsbosöm på kökshandduken, en av mina favoriter. Mycket fint! (Foto Bodil Bergqvist)
Delsbosöm på kökshandduken, en av mina favoriter. Mycket fint! (Foto Bodil Bergqvist)
Viltra designs produkter, stylade av Frida Ramstedt som bland annat driver bloggen Trendenser. (Foto Bodil Bergqvist)
Viltra Designstudios produkter, stylade av Frida Ramstedt som bland annat driver bloggen Trendenser. (Foto Bodil Bergqvist)
Viltra designstudios kökshanddukar. (Foto Bodil Bergqvist)
Viltra designstudios kökshanddukar. (Foto Bodil Bergqvist)

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *