Fårskinnsprodukter med långt liv

Från Gotland kommer dessa lammskinnsprodukter, formgivna av Anna-Karin Wiberg. Hon använder skinn levererade av uppfödare från Gotland, all tillverkning sker i Sverige. Jag lär mig att Gotlandsfåret är en unik och helsvensk ras, nära besläktad med Gutefåret, som anses ha funnits på Gotland sedan vikingatid.

Lammskinnsprodukter av Anna-Karin Wiberg, aktuell på Svensk Hemslöjd just nu. (Foto Anna-Karin Wiberg)
Lammskinnsprodukter av Anna-Karin Wiberg, aktuell på Svensk Hemslöjd just nu. (Foto Anna-Karin Wiberg)

Anna-Karin Wiberg har också en kollektion där varje plagg skräddarsys efter kunden, ambitionen är att varje plagg ska hålla i minst tio år. Tillverkningen är en omsorgsfull process, alltifrån att sortera ut rätt skin, till måttagning, tillskärning och slutligen sömnad, säger hon.

Ikväll går det att träffa Anna-Karin Wiberg och höra henne berätta mer om fårskinnet som material och hennes inställning till tillverkningen, hon öppnar nämligen en utställning med sina produkter på Svensk Hemslöjd i Stockholm från och med idag. Har ni vägarna förbi – passa på att gå in! Utställningen pågår till 30 oktober.  Läs mer om vernissaget här.

Plagg med lång hållbarhet. Anna-Karin Wibergs skinnprodukter. (Foto Anna-Karin Wiberg)
Plagg med lång hållbarhet. Anna-Karin Wibergs skinnprodukter. (Foto Anna-Karin Wiberg)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *