Fina minneskapslar av Erika Gunnerblad

Minneskapslar av Erika Gunnerblad, där allt fint värt att spara går att förvara. (Foto Beckmans)

Erika Gunnerblad går sitt sista år  på Beckmans formlinje. I samband med utbildningens glasformgivningskurs blev hon utsedd till mottagare av Design House Stockholms glasstipendium för dessa fantastiskt fina minneskaplsar.

Erika Gunnerblad på formlinjen på Beckmans vann pris för sina minneskapslar. (Foto Beckmans)
Erika Gunnerblad på formlinjen på Beckmans vann pris för sina minneskapslar. (Foto Beckmans)

Stipendiet delas ut för första gången, uppgiften var att formge förvaring till en personlig ägodel. Bilderna är hämtade från Beckmans sajt, liksom det här citatet, där Erika Gunnerblad fick idén när hon besökte en stuga i Stockholms skärgård, och så här beskriver hon idén:

 I stugan där jag bodde fanns dioramor med fjärilar och kryp som var vackra bakom glas, och som associerade till förstoringsglas som är användbara för att studera och montera insekter. Många föremål är ofta små till storleken men kan ändå ha stor personlig betydelse. Genom att använda det handgjutna glasets förstorande effekt vid formgivningen av en minneskapsel för personliga ting, är resultatet en tilltalande förvaring för sådana.

Det är en så tilltalande idé tycker jag. För visst är det ofta som hon skriver – att de där små sakerna fyller en viktig roll. Och då känns det ofta fint att ha just en fin ask eller en hylla eller burk att förvara dem i. Eller som här, trä med glaslock. Dessutom gillar jag att de är i olika storlekar och format – också  minnen och associationer har ju högst personliga former. Läs mer om Erika Gunnerblad och stipendiet här.

Och kolla också in Mokkasins rörande inlägg om samma minneskapslar, med en fint beskriven kontakt med både ett barndomsminne och en kär mormor.

Minneskapslar av Erika Gunnerblad, där allt fint värt att spara går att förvara. (Foto Beckmans)
Minneskapslar av Erika Gunnerblad, där allt fint värt att spara går att förvara. (Foto Beckmans)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *