På spaning efter justa möbler på Ekoteket

Maria Westerbergs T-shirt Chair som hon gjorde redan hösten 2008 har fått stort genomslag. (Foto Maria Westerberg/Kulturhuset)
Grön stol av Michele Bussein, den ingår i Ekotekets utställning Slow living på Kulturhuset i Stockholm. (Foto Michele Bussein)
Grön stol av Michele Bussein, den ingår i Ekotekets utställning Slow living på Kulturhuset i Stockholm. (Foto Michele Bussein)

Kulturhusets gröna avdelning Ekoteket satsar under våren på Slow living, där gröna möbler visas upp. Här väcks tankar och funderingar kring miljösmarta alternativ i möbelväg  – hur miljövänliga är dina möbler egentligen?

I utställningen, som visas fram till slutet av maj, finns möbler du nog känner igen;  Maria Westerbergs T-shirt Chair exempelvis, jag bloggade om den redan här. Stolen är vinnare av Green Furniture Award 2011. Dessutom  Michele Busseins växande stol som ju är fin. Tanken med den är att det efter en tid går att ta bort plexiglaset, och så vips har man en rottingstol därunder.

Three and a half pallet, Godspeed. (Foto Kulturhuset/Godspeed)
Three and a half pallet, Godspeed. (Foto Kulturhuset/Godspeed)

Godspeed gillar jag också skarpt, det är svenske Finn Ahlgren och holländska Joy van Erven som gör möbler av allt möjligt de hittar i sina omgivningar, med begränsningen i att möblerna max får ta en timme att göra. Kolla in mer om Godspeeds arbeten här. Själva utställningen Slow living är fint sammansatt av Synnöve Mork och Ia Schildt.

Till utställningen på Ekoteket hör också torsdagsseminarier – imorgon är det dags igen! På spaning efter – justa möbler heter morgondagens programpunkt som verkar superintressant; ”Ska man köpa en Svanen-märkt soffa eller köpa på Myrorna eller bara klä om den gamla? Finns det farliga ämnen i möbler?”

Gå dit och ställ dina frågor till  journalisten Monica Kauppi, Svanenmedarbetaren Cathrine Westerlind och Johanna Lagercrantz, inredningsarkitekt och möbeldesigner. Ytterligare några torsdagar i mars och april går man på spaning efter justa golv och målarfärger.

Maria Westerbergs T-shirt Chair som hon gjorde redan hösten 2008 har fått stort genomslag. (Foto Maria Westerberg/Kulturhuset)
Maria Westerbergs T-shirt Chair som hon gjorde redan hösten 2008 har fått stort genomslag. (Foto Maria Westerberg/Kulturhuset)

2 comments

  1. Det var en innovativ väverska Maria Westerberg som har vävt sin stol. Jag blir otroligt nyfiken på hur detta gått till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *