Vantar och mössa i kurbitsstil

Mössa i mönster av Johanne Ländin. (Foto Johanne Ländin)
Kurbits Karin, vantar av Johanne Ländin, med inspiration från Kurbits bland annat. (Foto Johanne Ländin)
Kurbits Karin, vantar av Johanne Ländin, med inspiration från Kurbits bland annat. (Foto Johanne Ländin)

Jag fick ett mejl från en flitig och duktig stickare, Johanne Ländin. Hon berättade om sitt mönster Karin Kurbits, med en mössa och vantar i kurbitsstil. Hon började göra mönster för ett par år sedan, med inspiration från gammal svensk och norsk tradition. Hon skriver så här:

Men precis som du älskar jag all slöjd och under en period var jag fascinerad av kurbitsmålning på möbler. Men jag kan ju inte måla, bara sticka. Då fick jag idén att jag kanske kunde sticka ett kurbitsmönster. Jag trodde nog inte att det skulle gå, men jag började leta bilder att hämta inspiration från. Och det var då jag hittade din blogg, eftersom du har ett häftigt kurbitsmönster i headern.

Mössa i mönster av Johanne Ländin. (Foto Johanne Ländin)
Mössa i mönster av Johanne Ländin. (Foto Johanne Ländin)

Och ja, det är alltså sant, det här är ett mönster inspirerat bland annat av Kurbits! Hur stort som helst. Johanne Ländin berättar att  vantarna och mössan heter Karin Kurbits, efter Karin Larsson och den samtida läraren och sticknestorn Karin Kanhnlund.

Det flerfärgade garnet heter Zauberball och är tillverkat av Schoppelwolle i Tyskland, perfekt för de färgrika kurbitsarna. För att få veta mer om mönstret och hur du köper det, kolla in Johanne Ländins sajt för kontaktuppgifter och information.

4 comments

  1. Så knäppt. Tittade inte på kommentaren ovanför förrän efter att jag skickat min. Vi skrev ju samma sak 🙂 Det var lite roligt.

  2. Pingback: Nej tack, sa Kommandoran | Emilia stickar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *