Nytt för armen på Nutida

Spetsarmband i silver av Petra Schou, visas på Nutida Svenskt Silver. (Foto Fredrik Wahlberg)
Spetsarmband i silver av Petra Schou, visas på Nutida Svenskt Silver. (Foto Fredrik Wahlberg)

I helgen öppnade utställningen Åtta armar på Nutida Svenskt Silver i Stockholm. Metallformgivarna Eva Bragsjö Somfai, Caroline Lindholm, Petra Schou och Åsa Hallqvist visar gemensamma verk med tema armband – vackert så det förslår på olika sätt tycker jag.

Petra Schous sirliga spetsmönster med textilen som inspiration och Caroline Lindholms organiska form är mina favoriter. De fyra silversmederna är alla medlemmar i Nutida och har tidigare delat ateljé. Utställningen pågår till 5 oktober.

Armband av Caroline Lindholm, visas på Nutida Svenskt Silver. (Foto Fredrik Wahlberg)
Armband av Caroline Lindholm, visas på Nutida Svenskt Silver. (Foto Fredrik Wahlberg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *