Fuldesign gör fulkurbits

Fuldesign har gått och gjort en kurbits! Johodå, det är sant. Och självklart blir det spektakulärt och roligt när de är igång. Nordiska museet bad Fuldesign att inspireras av folklore till den kommande utställningen Trend som öppnar i februari i samband med den stora Modemaktsatsningen.

Svart kakeldekor i kurbitstappning à la Fuldesign. (www.fuldesign.se)
Svart kakeldekor i kurbitstappning à la Fuldesign. (www.fuldesign.se)

Och Fuldesign gick igång och gjorde inte bara det stora broderi som ingår i utställningen, deras kurbitsmönster blev också tapeter, kakeldekor och anteckningsböcker. Kolla in mönsterrapporten överst och delarna  till kakeldekorerna här nedan. Revolvrar, galna kaniner, mustascher, cowboys och dödskallar – ja, ni ser ju.

Kurbits har gjorts på i princip allting från snowboards till servetter under 00-talet. Vi ville att vår kurbits skulle visa vår värld, tolka vår folklore. Vi ville använda kurbitsmåleriets former men illustrera den tid vi lever i, säger Fuldesigns Roland Larsson.

Kakeldekor från Fuldesign. (www.fuldesign.se)
Kakeldekor från Fuldesign. (www.fuldesign.se)

Kurbitsen finns ute nu, och ni som besökte Formex såg den live i Fuldesigns monter i Young Designersavdelningen. Läs mer om kurbitsen och mässan på Fuldesigns blogg.

Kakeldekor i kurbitstappning. (www.fuldesign.se)
Kakeldekor i kurbitstappning. (www.fuldesign.se)

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *