Nytt från Emy Little på Formex

Emy Littles nya kollektion Sven och Svea till vänster. Åsa Kax ideberg och Karin L Kax till höger. (Foto Kurbits)
Emy Littles nya kollektion Sven och Svea till vänster. Åsa Kax ideberg och Karin L Kax till höger. (Foto Kurbits)

Som traditionen bjuder besökte jag också systrarna Kax med märket Emy Little på Formex, alltid ett nöje! Jag har ju skrivit en hel del om dessa rara små barnkläder med inspiration från Dalarnas dräkter, 1800-tal och allmoge tidigare, se här.

Åsa och Karin presenterade mycket nytt och fint för det nya året. Dels den nya kollektionen Sven och Svea, där knäbyxan, jackan, hättan och förklädet går i mer stillsamma färger. Fortfarande med inspiration från svensk textiltradition och nationaldräkter genom tiderna, det syns ju tydligt också här. Rasande fint.

Sven och Svea-kollektionen, en nyhet från Emy Little. (foto Lillemor Kax)
Sven och Svea-kollektionen, en nyhet från Emy Little. (foto Lillemor Kax)
Små förkläden i Emy Littles två olika kollektioner. (Foto Lillemor Kax)
Små förkläden i Emy Littles två olika kollektioner. (Foto Lillemor Kax)

Dels visade Åsa och Karin också upp en hel del nyheter för vuxna! Fina förkläden i olika längder och väskor, både i den tidigare rosenmönstrade kollektionen Lilla Dalom samt i denna nya Sven och Svea-mönstrade färgvärld.

Väskor och fökläden för vuxna! Äntligen! (Foto Lillemor Kax)
Väskor och fökläden för vuxna! Äntligen! (Foto Lillemor Kax)

2 comments

  1. Hej!
    Jag hittade dig genom en rekommendation på Loppberga, där jag brukar titta in. Din blogg verkar riktigt intressant, jag kommer nog åter! Texten om barnkläder med folkloristisk inspiration var kul och Emy Little nytt för mig. Intressant. Själv gör jag lite liknande – med folkloristisk inspiration, fast mest dopklänningar hittills.

    Ha det bra,
    Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *