Sista chansen – se Sakernas tillstånd!

Zandra Ahl till höger och
Zandra Ahl Utan titel, till vänster och Någonstans där ovanför allt annat av Ida-Lovisa Rudolfsson till höger. ( Foto Zandra Ahl och Ida-Lovisa Rudolfsson)

Ett sistaminutentips kommer här på lördagsförmiddagen! Jag tog mig äntligen till Kulturhuset och utställningen Sakernas tillstånd igår. Här visas jättemycket roligt! En del visar upp konsthantverkets utveckling  1989-2009 och fokuserar på fem utvalda nyckelpersoner;  Zandra Ahl, Ulrica Hydman Vallien, Per B Sundberg, Anders Lagombra Jakobsen, Anna Sjons Nilsson och Anders Ljungberg. Informativt och intressant. En hel del som jag hade glömt bort – roligt retrospektivt grepp.

Anders Lagombra Jakobsen
Anders Lagombra Jacobsen, platsbyggd installation. (Foto Kulturhuset)

En del, Säg inget, jag tror jag förstår, visar konsthantverkets dragning åt konsten, en utveckling som blivit allt mer tydlig de senaste åren; urvalet är gjort från HDK Göteborg. Och längst upp i Kulturhuset visas Bilden av ett hem där konsthantverket utmanar berättelsen om hemmet och vardagsföremålen – det var nästan min favoritavdelning. Snyggt, rappt och mycket sevärt där.

Sakernas tillstånd
Lotta Björn, Borrmaskin – sladdar. (Foto Lotta Björn)
Anna Bärnskog, Gryning. (Foto Anna Bärnskog)
Anna Bärnskog, Gryning. (Foto Anna Bärnskog)

Ta er till Kulturhuset i helgen om ni kan, utställningen är gratis sista helgen. Jepp, Sakernas tillstånd tar slut imorgon.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *