Kurbits möter: Mrs Murphy

Malin Ehn som är Mrs Murphy i sin monter. De nya kökshanddukarna hänger bredvid henne i bild. (Foto Kurbits)
Malin Ehn som är Mrs Murphy i sin monter. De nya kökshanddukarna hänger bredvid henne i bild. (Foto Kurbits)

I Young Designers-montern (nya unga formgivare i urval) på Formex fanns bland annat Mrs Murphy, som jag gillar. Malin Ehn, som ligger bakom märket gör bra grejor och gör det med stil och finess. Ur hennes två kollektioner – Dalecarlia och Patterns of lost times kommer nu också kökshanddukar, löpare och gardinlängder.

Dalecarlia bjuder på stilistiska kurbitsar på tyg, dekaler och i smyckeform. Patterns of lost times har sin mönsterinspiration från stickmönstret till vantarna från Mora, Särna och Orsadräkten. Handdukarna, liksom allt från Mrs Murphy är tillverkat i Sverige i små upplagor.

Traditionerna får inte gå förlorade och bara bli museiföremål, säger Malin Ehn. Därför lyfter jag fram dem och gör dem levande på vardagsföremål – skärbrädor, tapeter, smycken och textilier.

Mrs Murphyprodukterna har fått ett stort genomslag, gammal tradition möter nya användningsområden med ny mönstertolkning. Numera finns de exempelvis att köpa både i Japan och i USA. Botanisera på hemsidan för mer produktbilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *