Ny stil i höst?

Charming från Studio Tord Boontje, smyckesset om fyra. (Foto
Charming från Studio Tord Boontje, smyckesset om fyra. (Foto www.unicahome.com)

Alltså det här med sommar och sånt. Jag började förvisso arbeta igår, och det är kanske det som är grejen. Men så här; när man är precis i början av semestern och så tänker man att ”aah fem veckors ledigt och allt är möjligt och nu ska jag ta hand om mig själv och de närmaste och så ska jag piffa både det ena och det andra och så ska jag prova på nya saker och göra klart en massa annat och uppleva en massa och så…göra det där oväntade och utmana mig själv och unna mig själv en massa grejor och…” Och så är semestern slut och man är helt trött och härligt avslappnad och nöjd över hur bra det blev trots att inget av det där man tänkt sig egentligen blev av. Är ni med?

Och med det introt verkar min lilla ogenomförda Att-göra-lista oändligt banal känner jag nu. Men jag har verkligen gått och tänkt på dessa fina Tord Boontjesmycken. Att jag skulle vara lite tuffare, lite coolare och lite nyare i sommar med dem. Att det liksom skulle bli min nya stil. Så tänkte jag iallafall när jag såg dem i juni hos coola Hello Tiger. Men sen kom det något annat viktigare emellan och så kom jag liksom aldrig till skott.

Alla fyra olika set till vänster och den klassiska Boontjegirlanden till höger. (Foto
Alla fyra olika Charmingset till vänster och den klassiska Boontjegirlanden till höger. (Foto www.unicahome.com och www.toordboontje.com)

Så. Vad säger ni? Är det försent nu? Ska jag anse Tord Boontjes somriga smycken som passerade, eller kan det funka som ”ny stil i höst”-grej? Tunga grejor det här jag vet.

Men på allvar är holländaren Tord Boontje intressant tycker jag. Jag gillar speciellt de fina girlangerna och de laserskurna metallprodukterna. Och riktigt roligt att han givit sig på smycken i samma stil. Det är lite som att bära Garlandlampan runt halsen eftersom Boontjestilen är så karaktäristisk. Dessa smyckesset är gjorda för amerikanska Artecnica och finns bland annat att beställa här. Nå. Hjälp mig nu så jag kan komma vidare och tänka på andra saker av större vikt och värde…Hej.

4 comments

  1. Själv känner jag att hösten är mycket mer ”ny stil”-säsong än sommaren. Man börjar om på nytt, laddad efter sommaren och ivrig att få ta tag i nya projekt. Jag tycker inte att smyckena ser för somriga ut. Jag tror att de kommer att kännas fräscha i många år, oberoende av årstid.

  2. Jag tycker nog att blommorna kan passa året om fast inte så många på en gång då blir det liksom julgran av det hela, fast det är klart det är ju snart jul så!

  3. Jag håller med India. Att ha så många halsband som på bilden blir för mycket av det goda – man ser liksom inte skogen för alla träd… Känner lite också att just den sortens blommor har funnits ett tag – bla i smycke-set på Panduro. Skulle vilja se sprillans nya former nu!

  4. Mycket kloka synpunkter – tack! Det känns härligt att höra att jag kanske inte ens behöver investera, till och med känna mig fri att satsa på något helt annat i höst?! Rolig läsning och bra tyckt!
    /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *