Presentshop med stil och finess

Nu var det ett tag sedan jag besökte Gustavsbergs konsthall i Stockholm och de två pågående utställningarna där, keramik i Diggy Diggy av Gustaf Nordenskiöld, och samlingsutställningen Red Bear Green Goat med en massa bra glaskonstnärer. Konsthallen är ju vigd åt konsthantverk och här händer mycket imponerande, spännande och kreativt.

Men, det jag främst vill nämna, kanske något så här när det snart lackar mot jul och allt…är den fantastiska shop som finns i konsthallen. Shop och shop förresten, men det var faktiskt vad bland annat Maj Sandell, konstnärlig ledare på Gustavsberg sa, ”glöm inte att kolla in shopen också” – det är verkligen att ta  i i  underkant.

För vad man har skapat här är ett showroom för en hel del av det senaste inom konsthantverket – till salu. I en mängd fina rum, väl värt ett besök alltså. Inte bara för den som vill handla vackra presenter, också deras litteraturhylla kan vara värd en titt. Här finns bara litteratur med konsthantverksanknytning. Ingen design så långt ögat når. Befriande tyckte jag, med tanke på hur mycket design allt är idag överallt annars. Här kommer lite smakprov på vad som fanns inne när jag var där:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *