Kurbits upplever vacker trädgård del 2

I Hyndtjärn i Nordingrå, Höga Kusten ligger Villa Fraxinus. Mitt i en stor tallskog tornar den upp sig, denna vackra trädgård med tillhörande hus. Anlagd av paret Sture Forsberg och Ingelöv Jonsson på 70-talet är den numera frodig och ett med naturen, det är en trädgård som i all sin prakt är stillsam och lugn i färg- och växtval.

Vi åt lunch på restaurangen Tre gröna rum, där man äter mitt i allt det vackra och där Kalvdans med hjortronsylt finns på efterrättsmenyn. Vi vandrade efter det runt bland blommande blommor, växthus, längsmed stenlagda gångar och  – genom parets hus! Trädgården fortsätter rakt igenom deras vardagsrum och ut på andra sidan. En spännande och vilsam paus, väl värd att rekommendera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *