Kanske lite virkning i helgen?

Virka muddar! Boken som lär dig virka både en och annan modell att ha runt handleden. Hemslöjdens förlag 2007.Så här precis innan helgen tar vid passar jag på att ge ett litet pysseltips inför lediga dagar. Varför inte virka lite? Det låter så coolt när man säger det, eller hur? Bara sätta igång och göra det liksom. ”Vad ska du göra i helgen?” ”Ääah, lite av varje, virka lite kanske?”

Boken Virka muddar! från Hemslöjdens förlag har funnits ute ett tag nu, men den är verkligen så fin att den är värd att tipsa om ändå. Maria Gullberg har formgivit och virkat muddar för hela slanten, och hon hävdar att det faktiskt – som nybörjare – går att få till en mudd eller två på egen hand. Jag kanske ska prova. Redan i helgen?

Om inte muddarna fyller behovet, gör som Hello Craftlovers Inger, virka dina tapeter. Jag har följt hennes arbete med att liksom översätta sitt tapetmönster till virkning ett tag, och det blir bara bättre och bättre. Det här är en duktig virkare vill jag lova! Keep up the good work Inger, säger jag, läs hennes blogg! Och till er andra…det finns bra med beskrivningar i Virka muddar!-boken, liksom för att komma igång…

4 comments

  1. Lite virkning, lite stickning och kanske skall jag sy ngt för att inte tala om leta svampar för att färga garn. Projekten tar aldrig slut.
    Virkprojektet är en pläd till min mamma som jag hittat ett jättefint mönster till ur ”Hemmets journal”.
    Muddarna ser verkligen fina ut, alltid roligt att se inspirerande ting.

  2. Eller hur? Jag kände och klämde på ett par riktiga muddar…ur boken gjorda av Maria Gullberg själv, häromdagen. Och blev både sugen och lite tvehågsen. Men suget tog överhanden och nu har jag snart laddat färdigt för att se om det går att sätta igång.

    Låter spännande med dina projekt, nyfiken på hur din pläd kommer att bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *