Hållbara-re design?

Delar av teservis gjord av Vika MitrichenkaVisst är det väl som en tanke att Antikmässan, som var i helgen, hade tema ”hållbar design”? Å andra sidan gör man väl det ganska enkelt för sig med ett sådant tema just för en mässa med antikviteter, det är ju liksom det som är grejen men gamla saker – de är gamla för att de håller?

Vika Mitrichenka i sin ateljé i Amsterdam. Bilden lånad från www.frozenfountain.nlStort rabalder har också den ryska keramikern och konstnären Vika Mitrichenka gjort, och med rätta! Hon gör som sin mormor, hon återanvänder trasigt porslin för att på så vis få en användbar servis. Gamla delar blir till nya koppar, fat och kannor. Vika Mitrichenka, som är från Vitryssland men bor och arbetar i Amsterdam, deltog också på Antikmässan i deras trendutställning, gjord av Svenska moderådet. Tema där var istället RE: re-use, re-cycle, re-member…fiffigt. Vika Mitrichenka, född 1972, är definitivt en konstnär att hålla koll på framöver tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *