Virka, sticka, sy – var med i projektet Art for humanity

Det brinner lite i knutarna, men har du kli i fingrarna har du fortfarande tid att skicka alster till den pågående insamlingen till projektet Art for humanity, en offentlig installation som går av stapeln i Basel i slutet av april i samband med en utställning på Parcour humains, se mer här.  Temat för verket är mångfald, solidaritet och medmänsklighet.

I projektet Art for humanity eferlyses 15x15 cm stora rutor på tema mångfald, medmänsklighet och solidaritet. (Foto Art for humanity)
I projektet Art for humanity eferlyses 15×15 cm stora rutor på tema mångfald, medmänsklighet och solidaritet. (Foto Art for humanity)

Det gemensamma projektet samlar rutor 15×15 centimeter, där du är fri att gestalta vad du vill, protestera, diskutera, visa upp – alla tekniker och material är tillåtna, bara du har möjlighet att virka på en kant runt om din ruta, då alla rutor fästes ihop. Bakom projektet finns land annat Ute Lennartz-Lembeck med aliaset B-arbeiten, hon ligger bakom invirkade träd, och virkade tipis i projekt världen över. Här samarbetar hon med två textilkonstnärer från Frankrike och Schweiz som tillsammans uppför mosaiken.

Rutorna skickar du till en av initiativtagarna, Ute Lennartz-Lembeck i Tyskland. (Foto Art for humanity)
Rutorna skickar du till en av initiativtagarna, Ute Lennartz-Lembeck i Tyskland. (Foto Art for humanity)

Det har börjat droppa in en hel del rutor, ta tillfället i akt att öka på mångfalden och representationen. Alla rutor dokumenteras och namnges. Men skynda alltså, fram till första mars finns det möjlighet att skicka rutor. Läs mer här i facebookgruppen, där finns adresser och kontaktuppgifter till dem som vill ha rutorna.

Februari ut har du på dig om du vill vara med, skynda! (Foto Art for humanity)
Februari ut har du på dig om du vill vara med, skynda! (Foto Art for humanity)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *