Kolla in Yarn: The movie!

I veckan hade isländska regissören Una Lorenzens dokumentär Yarn: The movie premiär på Göteborgs filmfestival. Många är vi som spänt väntat in denna film som sägs ska täcka in både stickning, virkning, aktivism, konst, lek och föreställning. Jag har inte haft möjlighet att se den ännu, ser fram emot att göra det!

Polska Olek skymtar förbi, liksom Cirkus Cirkörs föreställning Knitting Peace, och textilkonstnären Toshiko Horiuchi MacAdams virkade lekplats, om jag inte misstar mig. Kolla själva, här är trailern för filmen: 

YARN Trailer from Spier Films on Vimeo.

Så här skriver Göteborgs filmfestival om sin världspremiärvisning av filmen:

Garn är en naturlig eller syntetisk fiber och används ofta till vävning eller stickning, sysslor som spritts över hela världen där man stickar, syr och väver för att skapa textilier och prydnadsföremål. Men ur ett bredare och mer filosofiskt perspektiv, kan man se på stickning som på livet självt, hur det utvecklar sig och formar egna berättelser? Dokumentären Yarn filosoferar över och uppmanar oss att se våra relationer till vänner och bekanta som ett stort lapptäcke av händelser. Dokumentären rör sig från konstverk i New York och Polen till kläder på Island och till en teaterföreställning i Sverige, Yarn både utmanar och inspirerar med mycket värme och färgstarka historier.

Är du i Göteborg har du möjlighet att se filmen i festivalsammanhang, vi andra får vänta ett tag till innan filmen visas på andra ställen, så småningom på SVT, men det lär dröja. Följ Facebooksidan för mer information!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *