Snickarglädje i byggsats gör stugan fin

Snickarglädjen Love Birds ger din röda lilla stuga rätt allmogetouch i ett huj. (Foto Lillemor Kax)
Snickarglädjen Love Birds ger din röda lilla stuga rätt allmogetouch i ett huj. (Foto Lillemor Kax)
Snickarglädjen Love Birds ger din röda lilla stuga rätt allmogetouch i ett huj. (Foto Lillemor Kax)

Hur rolig är inte den här produkten? Jag gillar verkligen både idé och utförande – snickarglädje i byggsats! Från House of Emy, och det innebär att det är systrarna Kax från Emy Little som ligger bakom den.

Åsa Kax Ideberg och Karin Lindqvist Kax utökar sin verksamhet från folkdräktsinspirerade mjukiskläder för barn och allmoge-asseccoarer för vuxna, till att nu också erbjuda sätt att få sin lilla röda stuga pimpad i allmogestil.

Klassisk före och efterbild. Snickarglädjen pryder sin plats! (Foto Lillemor Kax)
Klassisk före och efterbild. Snickarglädjen pryder sin plats! (Foto Lillemor Kax)

Snickarglädjen är inspirerad av Hedemoraarkitekten Lars Israel Wahlmans (1870-1952) arbete i och kring Hedemora, systrarna Kax har också sina rötter där. Love Birds, som produkten heter, tillvaratar deras gemensamma intresse för hantverkstraditioner från Dalarna. Systrarna rör sig alltså i samma genre som i sina tidigare produkter, även om de ser väldigt olika ut!

Snickarglädjen består av tre delar och skruv – snabbt och enkelt får du en helt annan touch på din stuga. Den är tillverkad i Sverige av björkplywwod, den  finns i vitt eller omålat skick. För mer information se Emy Littles sajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *