Pappelight nyhet från Pappelina

Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)

Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)

Jag gillar den här lampan från Pappelina. Den är såklart i plast – i linje med den övriga framgångssagan med de vävda plastmattorna från Dalarna.

Lampan Pappelight är gjord i samma plastband som i mattorna, och andas inte så lite sextiotal. Den tillverkas i liten skala “hemma i Dalarna” som det står på sajten. Jag ser framför mig hur man sitter vid köksbordet och lindar band i rasande fart. För visst borde väl den här gå som smör i solsken?

Visste ni förresten att tekniken att väva plastmattor är en svensk uppfinning som kom till redan 1948? Apropå Pappelinas produktion av plastmattor läser jag på; “stöpta i svensk tradition och design med produktion och material från Sverige”. Ja se där.

Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)

Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...