Pappelight nyhet från Pappelina

Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)
Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)
Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)

Jag gillar den här lampan från Pappelina. Den är såklart i plast – i linje med den övriga framgångssagan med de vävda plastmattorna från Dalarna.

Lampan Pappelight är gjord i samma plastband som i mattorna, och andas inte så lite sextiotal. Den tillverkas i liten skala ”hemma i Dalarna” som det står på sajten. Jag ser framför mig hur man sitter vid köksbordet och lindar band i rasande fart. För visst borde väl den här gå som smör i solsken?

Visste ni förresten att tekniken att väva plastmattor är en svensk uppfinning som kom till redan 1948? Apropå Pappelinas produktion av plastmattor läser jag på; ”stöpta i svensk tradition och design med produktion och material från Sverige”. Ja se där.

Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)
Pappelight från Pappelina. (Foto Pappelina)

4 comments

 1. Hej!
  Jättefin lampa! En annan tjej som gör plastbandslampor är Cecilia Åhlen. Hon använder gamla lampstommar och plastband i original från 60- och 70-talen som hon hittat på rulle. Stringlampan är hennes varumärke, men hon har det som hobby. Gå gärna in och läs om henne på Möbler.se.
  Hälsningar Maja

 2. hej.
  jag är på jakt efter 20 m flätat plastband (bredd 5 cm) att reparera mina två sextiotalsstolar av aluminium med. Färg:helst röd men det går också med blått.
  Kan du sälja detta till mej? Hör av dej med prisuppgift, tack!
  Vänligen
  AA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *