Vattentornet som blev till glastorn

Bruksglas av Malin Svensson, Glastornet i Blekinge. (Foto Malin Svensson)
Bruksglas av Malin Svensson, Glastornet i Blekinge. (Foto Malin Svensson)
Bruksglas av Malin Svensson, Glastornet i Blekinge. (Foto Malin Svensson)

I Nättraby i Blekinge ligger Glastornet, traktens enda studioglashytta. Den drivs av Malin Svensson, och hon gör sånt här fint bruksglas. Jag skulle absolut stanna om jag åkte E22:an förbi den trakten, för det ser intressant ut tycker jag.

Verket Du och jag av Malin Svensson. (Foto Mats Kockum)
Verket Du och jag av Malin Svensson. (Foto Mats Kockum)

Inte bara det bruksglas glaskonstnären gör, utan också själva tornet väcker nyfikenhet. Jag ser på hennes sajt att det uppfördes på 1950-talet och fortfarande var  i bruk på 80-talet. 2004 köpte Malin Svensson det, och sedan 2006 har hon verkat däri. Läs mer på sajten.

Vaser av Malin Svensson. (Foto Magdalena Caris)
Vaser av Malin Svensson. (Foto Magdalena Caris)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *