Nytt nummer av 101 nya idéer på väg

Nya numret av 101 idéer har inredningstema. (Foto Uppslag ur tidningen)

Nya numret av 101 nya idéer har inredningstema. (Foto Uppslag ur 101 nya idéer)

Jag har fått tjuvkika på senaste numret av 101 nya idéer, tidningen som Allt i hemmet-redaktionen ligger bakom. Fyra gånger per år kommer tidningen ut, fylld med idéer för den pysselsugna.

Omslaget - 101 nya idéer kommer ut 1 februari.

Omslaget - 101 nya idéer kommer ut i veckan.

Detta nummer har inredningstema och är riktigt inspirerande. Här finns högt och lågt i pyssel- och svårighetsgrad; stora projekt som att platsbygga en bokhylla och klä om stolar, till små halvtimmesprojekt och pyssel med barn.

Det är överlag sprakande färger, mönster, roliga matchningar och material som används och de färdiga resultaten känns trovärdiga. Ibland tenderar ju pysselgenren att bara bli tokrolig, men här tycker jag man hittar en bra ton i både görande och färdiga grejor.

Något jag gillar extra är att redaktionen köpt in stolar på Blocket och visar hur man med enkla knep fixar ny stil på möblemanget – utan att överkonsumera nämnvärt med andra ord.

Klä om dina möbler - beskrivning ur senaste numret av 101 nya idéer. (Foto Uppslag ur 101 idéer)

Klä om dina möbler - beskrivning ur senaste numret av 101 nya idéer. (Foto Uppslag ur 101 idéer)

Här finns något för väldigt många hem, garderober och stilar. Jag gillar även för den pedagogiska touch som materialet har; alla idéer är märkta med svårighetsgrad och tidsåtgång.

Här finns något för de flesta - sy din egen pulsvärmare exempelvis. (Foto Ur 101 nya idéer)

Här finns något för de flesta - sy din egen pulsvärmare exempelvis. (Foto Ur 101 nya idéer)

Beskrivningarna är generellt mycket tydliga, och bilderna är inte bara fluffiga med oskärpa – här går det också att utifrån bilderna förstå hur man ska göra.

Kanske skulle jag vilja se ännu mer fokus på den värld av DIY som ligger där ute i form av internationella bloggare och strömningar, det är verkligen något jag hoppas få se i något temanummer framöver! Att man vågar ta steget ut i världen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...