God jul på Designgalleriet

God Jul säger Anna Kraitz. (Foto Kurbits)
Julkort från finska Ilkka Suppanen. (Foto Kurbits, något beskuren)
Julkort från finska Ilkka Suppanen. (Foto Kurbits, något beskuren)

Jag var en stund på Designgalleriet igår, där jag träffade Stefan Nilsson, mycket trevligt. Han berättade om den pågående julkortsutställningen, där 24 världskändisar inom designvärlden har fått göra ett julkort var.

Julkort från Greece is for lovers. (Foto Kurbits)
Julkort från Greece is for lovers. (Foto Kurbits)

Utställningen har blivit omtalad internationellt – se här och här – vilket i och för sig inte är så konstigt, då det verkligen är intressanta namn som bidragit. Harry Allen, Ilse Crawford, Monica Förster, Form us with loveClaydies,  TAF arkitektkontor, Thomas Sandell och Claesson Koivisto Rune bara för att nämna några.

God jul från Jens Fager. (Foto Kurbits)
God jul från Jens Fager. (Foto Kurbits)

Jag blev väldigt förtjust i Ilkka Suppanens tomtar som blir kära och det grekiska bidraget från duon Greece is for lovers, som tydligen jobbar en del med skinn, solkräm och sol. Fantastiskt fint. Harry Allens gran i tiodollarsedlar väcker frågan om julen och konsumtionen, Anna Kraitz och Jens Fagers kort skapar istället stämning.

Harry Allens gran av tiodollarsedlar. (Foto Kurbits)
Harry Allens gran av tiodollarsedlar. (Foto Kurbits)

Alla kort går att köpa för tusen kronor stycket och pengarna går till Röda Korset. Vill du se utställningen? Skynda dig, idag är sista dagen.

God Jul säger Anna Kraitz. (Foto Kurbits)
God Jul säger Anna Kraitz. (Foto Kurbits)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *