Vintrig gran från Norrbotten

Vintrig julgran i vitt. (Foto Göran Wallin)
Vintrig gran med dekorationer i vitaste ull. (Foto Göran Wallin)
Vintrig gran med dekorationer i vitaste ull. (Foto Göran Wallin)

Den här vintervita granen med riktigt ulliga dekorationer står långt upp i norr, hos företaget Shop in Lapland som säljer konst, sameslöjd och konsthantverk i Luleå. Ull, ylle och fårpäls ligger ju i tiden, och dessa dekorationer passar väl in i temat i årets gran.

Änglar, hjärtan och bollar i ull. (Foto Göran Wallin)
Änglar, hjärtan och bollar i ull. (Foto Göran Wallin)
Granen är dekorerad av länshemslöjdskonsulent Maud Ån och av Shop in Laplands Gunilla Burman tillsammans. Jag fick ett mejl där Maud Ån berättar att de brukar samarbeta med olika teman i granen för att väcka intresse.
Lovikkavantar i miniformat från Lovikka Husmodersförening. (Foto Göran Wallin)
Lovikkavantar i miniformat från Lovikka Husmodersförening. (Foto Göran Wallin)
Bidragen kommer bland annat från Lovikka Husmodersförening – där Margit Nilimaa gjort de små miniatyrvantarna i toppen av granen. Anita Fåhraeus gör tovade hjärtan med silverpärlor, änglarna är gjorda av Eva Lind och de tovade bollarna står Anna-Carin Sundqvist för.
Dessa ulliga slöjddekorationer tycker jag är ett fint komplement till de annars så klassiska halmhängena exempelvis. För min del tror jag att granen kommer att gå mer i traditionens tecken i år än på länge. Jag kanske borde ha mig ett ulligt hänge också.
Hela granen på plats hos Shop in Lapland. (Foto Göran Wallin)
Hela granen på plats hos Shop in Lapland. (Foto Göran Wallin)

Alla hängen ovan finns att köpa hos Shop in Lapland, men har du inte vägarna förbi går det också bra att beställa via nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *