Kurbits julkrans deluxe

Man tager vad man haver - en rosa ren till exempel... (Foto Kurbits)
Julkrans deluxe! Med inspiration från bloggen Inspire co har jag gjort en julkrans av gamla julkulor. (Foto Kurbits)
Julkrans deluxe! Med inspiration från bloggen Inspire co har jag gjort en julkrans av gamla julkulor. (Foto Kurbits)

Jag såg en julkrans av gamla julkulor och annat fint pynt hos Inspire co, och blev helt begistrad, julnörd som jag är. Och tänkte att det där kan ju vara en rolig liten grej att göra. Så här blev min variant, det var hur kul som helst att sätta ihop det hela, och kanske gick det lite överstyr, jag kan medge det…

Man tager vad man haver - en rosa ren till exempel... (Foto Kurbits)
Man tager vad man haver – en rosa ren till exempel… (Foto Kurbits)

Jag tog några av de fina kulor jag har fått av min mormor (de i samlingen som blivit naggade i kanten passade utmärkt) och kompletterade med det julpynt som införskaffats genom åren men som faktiskt inte alltid får plats i granen (den rosa renen har exempelvis aldrig gjort sig vidare bra i våra granar…) av olika anledningar.

Gammalt glitter, några klockor, fina band - allt fick plats. (Foto Kurbots)
Gammalt glitter, några klockor, fina band – allt fick plats. (Foto Kurbots)

Det hela är alltså mycket enkelt. Du behöver en krans som grund – jag hittade den här gröna plastvarianten med färdigt snö på Konsum – en massa kulor och pynt i olika storlekar, former och färger, fina band och en gnutta tålamod.

Och en limpistol, inte att förglömma, det gjorde det hela oerhört smidigt och enkelt.

Det här använde jag mig av. Krans från Konsum, en massa kulor och alltså limpistolen, min nya kompis. (Foto Kurbits)
Det här använde jag mig av. Krans från Konsum, en massa kulor och alltså limpistolen, min nya kompis. (Foto Kurbits)

Jag fäste en ståltråd runt kransen på baksidan och lät sen ett rött snöre bli själva hänget.

Nu hänger den här på en dörr inne hos oss, jag tror minsann att den kommer att bli en fin julkompanjon genom åren, jag är oerhört glad över resultatet!

En bit in i limmandet. Det blev nödvändigt att ta lite paus och kolla mängden och placeringen, men kör mest på känsla om du vill göra en sån här, det tror jag blir allra bäst. Inte så mycket funderande, bara limma på. ( Foto Kurbits)
En bit in i limmandet. Det blev nödvändigt att ta lite paus och kolla mängden och placeringen, men kör mest på känsla om du vill göra en sån här, det tror jag blir allra bäst. Inte så mycket funderande, bara limma på. ( Foto Kurbits)

19 comments

  1. Men vilken fin krans! Wow! Jag håller på med en krans just nu som är väldigt färgstark, av frigolit inlindat i silkespapper och pappersblommor. Men denna var verkligen läcker!

  2. Fantastisk! Nu vet jag vad som ska tillverkas i helgen. Tack för ett härligt tips. Och som du säger, man behöver förmodligen inte fundera så mycket på själva ”formgivningen” utan mest köra på. Mängden gör liksom sitt för att det ska bli snyggt/maffigt/häftigt/etc.

  3. Vilken härlig entusiasm, vad roligt att ni gillar den! Den pryder verkligen sin plats – men hur ser era kransar ut då? Mejla mig gärna en bild!!! (frida snabel-a kurbits punkt nu)

  4. Wow! Verkligen deluxe!! Nu fick jag inspiration att göra en egen.
    Men min ska hänga på ytterdörren utomhus och tåla väder och vind, så jag får kanske modifiera lite….

  5. Vilken helt underbar krans,en sådan måste jag göra!! Den skulle passa perfekt i mitt ganska minimalistiska hem – som ändå måste reflektera att det bor en julnörd där. Ut och leta kulor!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *