Nytt dalahästtryck från Henning Trollbäck

Finaste dalahästtrycket, av Henning Trollbäck. (Foto Hoppa Hage)
Finaste dalahästtrycket, av Henning Trollbäck. (Foto Hoppa Hage)

Kan inte detta vara en av de finaste dalahästar ni sett på mycket mycket länge? Det tycker jag iallafall. Jag fick ett tips från Anna Björnström, grafisk formgivare och illustratör och ägare av sajten Hoppa Hage, hon berättade att detta tryck, av illustratören Henning Trollbäck precis anlänt till shoppen. Så fint! Henning Trollbäck går på Konstfack, kolla in hans sajt och blogg – hur mycket spännande som helst där.

Men åter till dalahästen som jag blir så glad över – så inspirerande, traditionellt och eget på samma gång, det märks att Henning surfat runt för gammal inspiration tycker jag. Gillar proportionerna och den inte alltför genomgulliga formen på hästen, den dundrar liksom fram lite som den vill. Kurbitsarna och skingdekoren och  allt det övriga är också hur fint som helst. Och det är en intressant färgskala likaså. Vilken befrielse att han inte valt den tröttare varmtegelorangeröda som grundton.

Ja, det här är mitt första och kanske starkaste julklappstips i år. Trycket är 50 x 70 centimeter stort och kostar 450 kronor hos Hoppa Hage alltså.

Jag kan också tipsa om att Hoppa Hage och andra formgivare och butiker kommer att ha julmarknad i Gustavsbergs hamn 28 november, där bland annat detta tryck och säkerligen mycket annat fint kommer ett finnas till försäljning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *