Pernilla Särström och familjen

Mormors skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Mormors skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Pernilla Särström i sin monter på Formex. (Foto Kurbits)
Pernilla Särström i sin monter på Formex. (Foto Kurbits)

Jag har skrivit om Pernilla Särström tidigare, här, men kan inte låta bli att återkomma till henne. Duktig silversmed med ambitioner att hitta nya uttryck och vägar. Hon har bredd i sin produktion, hon gör smycken och bruksföremål.

Nytt från henne syns i dessa fantastiskt fina hyllboxar. Hon berättar små historier inte bara direkt med sitt material – hennes formspråk är enkelt och slagkraftigt – också det sätt hon visar upp sina grejor är talande för hennes arbete tycker jag. Hon säger att hon vill göra silvret mer levande i vardagen, och att hennes produkter är inspirerade av familjemedlemmar och personer hon mött. De fem skåpen är sorterade efter en tänkt familjekonstellation, mamma, pappa, mormor, morfar och barn och produkterna placerade efter personernas tänkta användningsområde.  Kolla närmare på hennes produkter på hemsidan!

Lådorna gick att se i hennes formexmonter, så enkelt och avskalat, ändå så mycket att titta på när man kommer nära.

Skåp till pappa av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Skåp till pappa av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Mammas skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Mammas skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Barnets skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Barnets skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)

Det var roligt att träffa henne också i år, hon arbetar också vidare med den produkt jag var så begeistrad i förra gången vi sågs – den fina lilla silverljusstaken som du flätar ihop själv. Men numera har hon fokuserat på smycken, silverattiraljer och små personliga accessoarer som känns fina att bara…ha. Gärna i ett sånt här litet skåp, eller hur? Jag är extra svag för ett litet silverfat på fot. Och silverkannan!

Morfars skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Morfars skåp av Pernilla Särström. (Foto Pernilla Särström)
Pernilla Särströms örhänge för Hetta. (Foto Kurbits)
Pernilla Särströms örhänge för Hetta. (Foto Kurbits)

Jag fick också veta att Pernilla Särström samarbetat med det coola företaget Hetta, de som gör stilrena köksgrejor i naturmaterial – underlägg i kork och filt, flaskvärmare och grytlappar – nu lanserar också Hetta en liten smyckekollektion av Pernilla. Kolla in hennes örhängen för Hetta alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *