Hantverksaktivismhelg med Gerillaslöjdsfestivalen

Lördag 30 september och söndag 1 oktober är en riktigt spännande helg för den som är intresserad av att förändra världen med händerna. Gerillaslöjdsfestivalen drar igång ett nytt gemensamhetsprojekt, Heart of the matter Matter of the heart och har även bjudit in amerikanska Betsy Greer som kommer till Stockholm för att prata om craftivismbegreppet som hon var med och populariserade för 20 år sedan. Så här ser helgens program ut, kom och var med!

Lördag 30 september 11.00 – 14.00 
Gerillaslöjdsfestivalen startar med en öppen workshop i Skarpnäcks kulturhus. Under några timmar skapar vi tillsammans de allra första rutorna till projektet Heart of the matter Matter of the heart, som är början på ett större hjärta som vi gör tillsammans under ett år.

Visst material kommer att finnas på plats men ta gärna med eget material som du vill virka, sticka, väva eller brodera med. Måttet på rutorna till projektet är 30×30 cm. Hinner du inte bli klar med din ruta på plats går det bra att skicka in den senare.

Söndag 1 oktober 11.00 – 14.00 
I samtal med Betsy Greer: Hon har kallats craftivismens gudmor, då hon var med och grundade begreppet 2003. Hon har sedan dess varit delaktig i framväxandet av den internationella rörelsen, både i teori och praktik. Att använda sitt hantverk för att påverka och uttrycka sina åsikter är craftivismens grundidé och rörelsen har ett brett fäste också i Sverige.

Här kallas det ofta gerillaslöjd och Gerillaslöjdsfestivalen är glada över att tillsammans med Betsy Greer kunna genomföra ett samtal och en föreläsning om hantverk, politik och olika sätt att förändra världen med händerna. Under dagen kommer det också finnas möjlighet att delta i en workshop med Betsy Greer.

Alla helgens aktiviteter är kostnadsfria men för att vara med på söndagens arrangemang behöver du anmäla dig, mejla info@gerilllaslojdsfestivalen.se. För detaljerat program, se mer på Gerillaslöjdsfestivalens sajt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *