Brodösen Lotta Sjöberg på Serieteket

Just nu visar brodösen och och illustratören Lotta Sjöberg delar av sin fantastiska produktion av broderier och virkning på Serieteket på Kulturhuset i Stockholm. Det finns få som är så samstämda med nål och tråd i sin samtid som Lotta. Hon tecknar kärnfullt, träffsäkert och snabbt sina reflektioner, oavsett papper och penna eller nål och tråd.

Absurda betraktelser blir självklara slagkraftiga (och så sjukt snygga!) kommentarer kantade med asgarv. Comic relief när den är som bäst. Och extra imponerande blir det när hennes snabba stygn blir till uttrycksfulla meningsfullheter tycker jag. Serierna har publicerats tidigare, men detta är första gången hon visar upp originalen.

Lotta Sjöberg och hennes virkade make-up, fotad av Majken Jacobsson Sjöberg. (Foto Kurbits)

Lotta ingår i vad som numera beskrivs som comic craftivism-genren där hon ofta behandlar ämnen som politik, relationer, kvinnofällan och samhällskritik, kopplat till det kvinnliga hantverket förstås.

Snabbt och oerhört välfunnet skissar Lotta Sjöberg samhällshändelser med nål och tråd. (Foto Kurbits)

På Serieteket visar hon broderade original och fotografier (tagna av Majken Jacobsson Sjöberg) i en fin blandning. Här är ett litet urval, så många fina pärlor!

Utställningen finns att se fram till 8 december, gå och se du som har möjlighet!

Följ @lotta_sjoberg på sociala medier! Här är Lotta själv avbildad av Majken Jacobsson Sjöberg. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *