Hjo ❤ gerillaslöjd i sommar – kolla in!

Arbetet med att färdigställa det stora gerillaslöjdseventet Hjo ❤  gerillaslöjd som sker i Hjo hela sommaren är i full gång, vi börjar närma oss öppning! Så spännande det ska bli att få installera allt, och så roligt det ska bli att få visa upp allt fantastiskt vi har samlat in under dessa månader.

Som kanske bekant är vi i full färd med att hänga upp Gerillaslöjdsfestivalens stora gemensamhetsverk 1 meter mening förstås, där vi fått in en enormt stor mängd remsor – tusen tack alla ni som skickat in era bidrag! 1 meter mening består av remsor där de medverkande uttryckt en tanke, åsikt eller känsla i textil. Det övergripande temat är gemenskap och de budskap vi fått in har verkligen varierat i ämnen, så fantastiskt att få ta del av!

Vi inviger också utställningen Den handgjorda revolutionen som i stort tar sin utgångspunkt i min bok Gerillaslöjd, garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen. Här har vi bjudit in utövare att göra nya verk, men vi samlar också gerillaslöjdshistoria och bjuder på dokumentation av rörelsens verk genom tiderna. En rad viktiga utövare inom fältet är inbjudna att skapa platsspecifika verk, inomhus, utomhus, på fasaden (!) i grönskan utanför. En hel del internationella röster märks också i utställningen, där vi fått låna in verk från utövare från den globala scenen – fantastiskt roligt med både bilder och verk att få räkna in.

Utställningen öppnar 18 juni och pågår hela sommaren, fram till 30 september. Givetvis finns det i riktig gerillaslöjdsanda också en open wall för dig som vill skicka in bidrag att delta i under utställningstiden. Och förstås är det ju också så att alla besökare erbjuds att göra egna bidrag till det konstant växande gemensamhetsverket 1 meter mening. Var med, gör en remsa och häng upp den på plats! (Eller skicka ett bidrag direkt till Hjo om du vill!).

Ta del av den handgjorda revolutionen i sommar, den sker i Hjo där man älskar gerillaslöjd i år! Läs mer om hela evenemanget här! >>

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *