Kollektionen High Coast av Miriam Parkman med inspiration från norr

För en tid sedan såg kollektionen High Coast dagens ljus, här är det två riktigt goda ting som förenas vill jag lova; Höga Kustens blånande berg och dramatiska dalar i kombination med en sprillans ny kollektion textil, jo jag tackar! Det är handvävaren Miriam Parkman som samarbetar med Indigofera Jeans och tillsammans har de tagit fram två filtar och fem plagg i work- och westernstil. Allt fotograferat i den bästa av världsarvsmiljöer förstås.

Handvävaren och textilkonstnären Miriam Parkman, här fotad i sin filt från kollektionen High Coast, i samarbete med företaget Indigofera Jeans. (Foto Indigofera)

Miriam Parkman har precis som jag sitt ursprung i Höga Kusten (ja, rent objektivt (!) är det ju förstås landets vackraste sträcka mellan Härnösand och Örnsköldsvik som innefattas i begreppet, området blev världsarv år 2000 bland annat för den imponerande landhöjningen) och det är härligt att se kopplingarna i den dramatiska naturen i norr kombinerat med hennes egna starka konstnärliga uttryck. Kollektionen menar samarbetsparterna grundar sig i en gemensam uppskattning av storslagen natur och uråldrig kunskap om hantverk.

Kollektionen High Coast av Miriam Parkman fotad i Höga kusten. Om jag inte misstar mig är det en av Nordingrås 52 sjöar som skymtar i bild, liksom ett av de 52 bergen. (Foto Indigofera)

Miriam Parkman har vävt originalen i de två vackra filtarna och ytterligare plagg har skapats tillsammans med Indigofera för att kombinera uttryck och stil i färger och mönster – här också i fin kombination med den 40- och 60-talsdesign som Miriam är så förtjust i. Det är ett utmärkt matchningsarbete mellan Miriams kunskap och hantverksskicklighet samt Indigoferas produktionskvalitet. Jag hade nöjet att se och känna på en av filtarna för en tid sedan, så jag vet vad jag pratar om.

Treasure Trail blanket, från Indigofera, av Miriam Parkman. (Foto Indigofera)
Filten heter Midnight Dazzler, den är gjord efter handvävd förlaga av Miriam Parkman. (Foto Indigofera)

De fem plaggen är kläder att arbeta i, rejäla material och med tidlös kvalitet, något som är Indigoferas signum. Företaget har funnits sedan 2009 och arbetar som de säger i “spänningsfältet mellan det klassiska och det moderna”. Mer om deras filosofi här.

Mitt hjärta klappar lite extra för arbetsrocken, som Miriam har på sig här nedan, ett plagg som ju traditionellt varit mycket använt – visst är det väl dags för en revival för denna? Rejäl rock med rejäla fickor, kan det bli bättre?

Den mycket uppskattade arbetsrocken kommer igen! Visst är den väl elegant? (Foto Indigofera)
Jacka, byxor och skjorta, alla plagg i kollektionen High Coast. (Foto Indigofera)

Om du vill veta mer om kollektionen finns den exempelvis att se hos Second Sunrise i Stockholm, och förstås via webben, här! >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *